Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je ale krásný a podnětný blog!:-D

0 0
možnosti

Děkuji všem diskutujícím za příspěvky - krásně jste si popovídali - a tak to má být.

Prostě - žádné anticeny a žádné kamenování Bludnými balvany, ani zlatými, stříbrnými, bronzovými, či diamantovými. Nebo těm zkamenělým mozkům pošlu ten mnohatunový BLB. :-):-)8-o8-o;-D;-D

0 0
možnosti

To udělejte. A proč vlastně hájíte podvodníky a šarlatány, kteří jenom tahají z lidí peníze a parazitují na jejich bolesti, třebaže jim nemohou nijak pomoci?

1 0
možnosti

Schizofrenní charakter tohoto blogového příspěvku mi neumožňuje vyjádřit se přímo k němu, tak alespoň ke spolku Sysifos, jenž je tu zmiňován:

Spolek Sysifos má svůj význam v odhalování tmářství, které buď z hlouposti, duševní úchylky, nebo ze zcela zjištných důvodů tu a tam někdo šíří.

Na druhé straně, skutečný vědec je pokorný, zcela v souhlasu s vědeckými principy netvrdí, že ví první a poslední o svém předmětu zájmu a proto paušálně nekritizuje jakékoli výzkumy jevů, které jsou na hranici poznatelnosti pomocí dnešních znalostí, metod a techniky - například parapsychologické fenomény a další.

Tak či onak, je dobře, že spolek Sysifos existuje a že i jsamotná náplň jeho činnosti vzbuzuje diskuze.

1 0
možnosti

To je fakt nespravedlivé a přitom je nad vší pochybnost jasné, že jsou všechny podmínky pro udělení této prestižní ceny z Vaší strany splněny. Možná, že byla nedostatečná medializace - třeba pan Dušek vymetal kdejaký kulturák a videa ze seminářů umísťoval na YouTube. Ale jinak máte našlápnuto dobře a jednou se to určitě podaří.

9 0
možnosti

Nic si z toho nedělejte, Toničko. To, že jste Bl.b. nedostala, znamená jenom to, že prakticky nikoho nezajímáte.

13 0
možnosti

A já s Vámi souhlasím. Asi stárnoucí "vědci" nemají co na práci a aby nezanikli, vymysleli Sysifos. A nebo je to třeba jinak.

Vezměme třeba pana Grygara, velkého popularizátora vědy o vesmíru. Účastní se udělování bludných balvanů, přitom se sám zabývá vědou, která zjistila, že jim něco nefunguje, resp. nevycházá, a tak si dosadili neuchopitelnou a neměřitelnou veličinu temnou hmotu a temnou energii. A už to zase funguje :-) A co když mají chybu v rovnicích? Až čas možná ukáže, jak to skutečně je, neboť ve vesmírné vědě je takových domněnek spousta. A třeba se to potvrdí, a nebo se to všechno vyvrátí. A třeba i pan Grygar jednou im memoriam dostane bludný balvan :-)

Naštěstí je hodně obdarovaných, kteří si nic neberou osobně a aktivity těch, co jsou o sobě přesvědčeni, že sežrali moudrost ignorují.

2 6
možnosti

Asi jste vůbec nepochopil, co je to věda. Jinak byste nemohl napsat takovou pitomost.

11 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak.

R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS