Tonička Plíšková

Novodobý hon na čarodějnice

14. 11. 2007 23:12:13
Mrazí mě v zádech... Pocházím z kraje pod Pradědem a známá kniha Vojtěcha Kaplického "Kladivo na čarodějnice" zachytila hrůzy, jež procházely tímto krajem a zahubily mnoho nevinných žen i mužů pro lidskou zlobu, nevědomost, fanatismus, ale i závist a touhu po majetku. Krutý inkvizitor Boblig dávno nežije, popravčí dub ve Velkých Losinách právě ztrouchnivěl, ale hony na čarodějnice neutichly! Projevují se sice jinak, ale tím divnější mají podobu a široký dopad.

Na internetových stránkách nalezneme spoustu zajímavých informací, sloužících nám ke vzdělávání i zábavě. Jistě však narazíme i na skutečnosti, jež nám vyrazí dech. V demokratické společnosti máme všichni stejné právo na vzdělání i na projevy svých myšlenek a názorů. Má-li někdo jiný názor než já, je to jistě jeho věc, vychází ze své zkušenosti a svého vzdělání - nemohu ho za to kamenovat.

Hrůza mě však obchází, když nahlédnu na internetové stránky vědců skeptiků klubu Sisyfos! Od Sametové revoluce uplynulo téměř 20 let a zde stále dýchá prohnilý duch totalitní minulosti a manipulace s lidmi.

Kolik Bludných balvanů zde bylo uděleno známým osobnostem, firmám i institucím. Za šíření iracionality, klamání a matení veřejnosti obdrželi Bludný balvan ČT, ČTK, časopis Vesmír, televize Prima, vědci , inženýři, lékaři a další známé osobnosti. Jména nechci uvádět, najdete vše na webu.

Kdo udělil jisté skupině lidí právo ostatní zostuzovat a kamenovat? A kdo je za provádění této činnosti platí? Mají snad oni výsadní právo na rozum? Jsou snad vzdělanější nebo moudřejší? Kam to vedou hrstku našich studentíků, jež jdou v jejich šlépějích a domnívají se, že oni jsou ti nejmoudřejší a ostatní jsme blbci, kteří se nechtějí nechat od nich poučit. Lidé prý netvoří své názory na základě rozumu, ale na základě pocitů a emocí - a to v Sisyfu vědí dobře - ale vůbec se jim to nelíbí.

Mohu si vyslechnout názor druhého, ale nemusím ho přijmout, na to mám "svaté právo". A těch, kteří nás předělávali k "obrazu svému" už mám opravdu dost.

Stejně tak nesnáším demagogii, lži a navádění mladistvých k trestné činnosti na webových stránkách http://navod.hvezdarna.cz/navod/kruhy.htm

Obrovský Bludný balvan za šíření iracionality, klamání a matení veřejnosti jistě právem náleží především těm, jež nabízejí na svých webových stránkách studentům matematicko - fyzikální fakulty tyto experimenty pro volné chvíle:

" Hledání zelených mužíčků "

" Kruhy v obilí "

Zdá se mi, že celý svět je opravdu naruby. Kdo zde veřejnost opravdu klame a mate? Blbci jsme proto, že jsme si to tak dlouho nechali líbit! Na světě není jen matematika, fyzika, astronomie - ale též filozofie, etika, astrologie, esoterika i metafyzika.

Bludné balvany udělené lidem i institucím spolkem Sisyfos se stanou brzy ctí a vysokým prestižním oceněním, neboť je seskupily do vynikající společnosti moudrých a citlivých osobností, snažících se o vzestup lidstva.

Autor: Tonička Plíšková | karma: 27.19 | přečteno: 6221 ×
Poslední články autora