Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apoc9

8. 1. 2008 10:48
Bohužel

Velikost vesmíru nebo počet planet nemůže fakticky vypovídat nic o (ne)existenci mimozemského života. Teď ale připusťme, že existuje někde nějaký inteligentní život ve vesmíru, avšak potom mnozí lidé si neuvědomují jak propastný rozdíl v každém směru mezi námi a jimi může být. Co tím chci říci. Předpokládáme mylně, že musí znát rádio, kvantovou fyziku, informační techniku atd. Nemyslím tím, že by museli být primitivní. Jenom jejich poznání vesmíru může jít naprosto odlišným směrem. O kultuře, životní filozofii nemluvě (liší se i v různých částech našeho světa).

Mnoho lidí "nábožensky" ustrnulo na naprosto nelogické ideji "kamarádů z vesmíru".

0 0
možnosti
JS

Cubikula

8. 1. 2008 11:05
Re: Bohužel

ma slova, taky sem chtel napsat neco v tomto smyslu .-)) nerikam, ze ve vesmiru nejsou formy zivota - treba pekna knizka je od Roberta L. Forwarda - Hvězdotřeseni. tam je presne nastinena myslenka, kdy je lidmi objevena jina "civilizace", sice to je furt knizka, ale proc o tom nesnit? ale moznost kontaktu s necim takovym je i pri trose modleni a ruznych obetnich obradu minimalni .-))

0 0
možnosti
WD

wildge

8. 1. 2008 10:06
Nekdy si rikam,

ze nektere lidi by to UFO uz konecne melo odnest.

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 10:18
Re: Nekdy si rikam,

Třeba Vás s sebou vezmou! NORAT registruje denně téměř 1 000 těles, které nesouvisí s leteckým provozem. Nezavírejte před skutečností oči.

0 0
možnosti

džajár

8. 1. 2008 9:11
Základem

ovšem je, aby dotyčné mimozemské "inteligence" byly inteligentnější než naše inteligence.!:-/

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 9:58
Re: Základem

Nejsme první inteligencí ani na Zemi - ne tak v celé galaxii, nebo dokonce ve vesmíru. Nechápu tu sebestřednost a pocit nejmocnějších a nejchytřejších! Stačí otevřít oči a podívat se, jak se k sobě navzájem a k planetě chováme, že by v celém vesmíru nebyly moudřejší bytosti?

0 0
možnosti

Johan

8. 1. 2008 8:45
Paní Toničko.

 V naší galaxii je cca 10 na 9 hvězd. Jestliže střízlivě připustíme, že 1 z milionu má planetární systém takový, kde může vzniknout život, dostáváme 1000 mimozemských civilizací jen v naší galaxii. Ale to neznamená, že dochází ke kontaktu mezi těmito civilizacemi - základní problém je čas a prostor. Pravděpodobnost tohoto kontaktu se blíží k nule a kdyby k němu opravdu došlo, znamenalo by to pro obě civilizace epochální událost, která by se určitě neprojevila vyšlapanými kruhy v obilí. Na závěr: fyzikální zákony nejdou občurávat, ani měnit hlasováním. Čerpat informace ze záhadologické literatury, nebo obdobných www stránek je jako nabírat vodu cedníkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik